Ekelund Linneväveriet logo

Ekelund Linneväveriet

TIL HVERDAG OG SÆRLIGE TILFÆLDE. FORM OG FUNKTION.

Hvordan kan et varemærke, der har eksisteret i hundreder år i fortsat være attraktive på det moderne marked - Den moderne forbruger? I dagens afviser-samfund er denne udfordring måske større end nogensinde. Hver dag står vi over for en overflod af budskaber og valg, og det er derfor Ekelund teamet er enige med det brændende spørgsmål: Hvordan kan vi som en familievirksomhed med rødder i 1700-tallet holde os oppdatert? Vi kender allerede svaret.

Med vores fokus på at producere tekstiler af høj kvalitet, ved vi, at vores varemærke, med støtte fra et fast sæt af værdier, er lige så relevant i dag som nogensinde. Og vi ved, at bæredygtige alternativer er meget værdsate, både i dag og måske endnu vigtigere, i morgen.

Ekelund blev grundlagt i Viskadalen, et distrikt kendt for sin udholdenhed, sammenhold og iværksætterånd. Med produktionen baseret her i Horred bevarer vi fuld kontrol over alle faser af produktionen.

Vi er fast besluttet på kvalitet, holdbarhed og fornyet tradition. Så når disse værdier kombineres med moderne stil og en kollektion, der afspejler den tid vi lever i, er resultatet en række produkter,der passer perfekt ind i menneskers hverdag.

Vores produkter hjælper til at skabe smukke, meget elskede miljøer, der gør dig hjemve.

HVAD VORES VAREMÆRKE STÅR FOR

Vårt mærke forstår, hvordan vi bliver opfattet på markedet af forbrugere og forhandler. I hjertet af Ekelund-mærket er en stolt tradition for håndværk, vores produktion og fokus på kvalitet kombineres for at skabe bæredygtige produkter, der inspirerer hengivenhed og holder i generationer.

Vi er et globalt varemærke med vores rødder i arven fra svensk design. Vi skaber inspirerende design, der gør dig hjemve hver dag - både i dag og i fremtiden.

Ekelund er et globalt varemærke for enhver, tiltrukket af den skandinaviske stilen.

Moderne

Vi er åbne for nye ideer og er opmærksom på vores kunders behov. Vi tilbyder eftertragtede kollektioner, der inspirerer folk til at skabe levende, unikke personlige hjemmiljøer for både hverdag og særlige tilfælder. Det betyder også at designe mønstre baseret på moderne stil og overskuelige funktioner. Ekelund har en historie for at udvikle innovative vævningsmetoder, såsom den patenterede regnbuestekniken - også kendt som pixelvævning, der revolutionerede feltet.

Bæredygtige

At danne miljømærkede, økologiske produkter af naturlige materialer af højeste kvalitet understreger vores engagement i bæredygtig udvikling. Vores fabrik undgår overproduktion ved at holde styr på hele produktionskæden, og vi stræber hele tiden efter at sikre, at produktionen tilpasses til efterspørgslen. Målet er at sikre, at alle Ekelund-produkter er fyldt med bærekraftigt værdi, både følelsesmessigt og praktiskt. Jo mere vores produkter anvendes, jo bedre bliver de. Dette er vores forpligtelse til kommende generationer.

Autentiske

Vi praktiserer det, vi prædiker. Med at være en familievirksomhed i løbet af sin 11:e generation, er Ekelund fast forankret i Horred, Viskadalen. Virksomheden spiller en vigtig rolle i udviklingen af distriktet samt populariteten af den berømte Textile Kongerige. Hvert produkt er vævet på vores fabrik i Horred af et team af engagerede, dygtige håndværkere, og vores varemærke og vores kollektioner er baseret på en lang udøved tradition. Fra designskitser til færdigt produkt, er vi drevet af passion og engagement og tager en unik ansvar for hele processen - fra fabriksgulvet til forbrugeren.

VISION OG MISSION

Vision

Vi er et globalt varemærke med vores rødder i arven fra svensk udformning.  Vi skaber inspirerende design, der gør dig hjemve hver dag, både i dag og i fremtiden.

Vores mission

Ved at tilbyde en række moderne produkter, er vi det logiske valg for vores kunder. Med inspiration fra skandinavisk design og natur, skabe vi højkvalitets, praktiske produkter til forbrugerne - både i dag og i morgen. Vi støtter den svenske håndværkstradition, hvilket gør det mere tilgængeligt for nye designere og spændende samarbejder, og vores moderne produktion og vævningsteknikker har deres rødder i hjemmet her i Horred, Sverige. Vi er fast besluttet på at sikre en bæredygtig fremtid.

Råvarer

Vores råmateriale består af garner spundet af økologiske naturlige fibre. Vi følger de traditioner fra fortiden, da det var en integreret del af det naturlige kredsløb. Naturlige fiber tilbyder også en anden værdi: Det er fint i udseende og behageligt at røre ved.

Linen

Fiber i vores linen dyrkes i det nordlige Frankrig og Belgien, en region med verdens bedste klima til dyrkning af linen. Linen udgør kun 5% af forbruget af tekstilfibre.

Bomuld

Bomuld er omkring 50% af verdens fiber forbrug. Desværre, dyrkes bomuld i områder udenfor deres naturlige udbredelsesområde, der kræver kunstvanding og kraftig brug af kemikalier. Økologiskt dyrket bomuld kan dyrkes i deres naturlige udbredelsesområde, og det vil både lokale og dens omgivelser trække fra. Økologisk landbrug er steget i de seneste år, hvilket er godt, selv om det ikke opfylder verdens behov af fiber.

Fremtidens tekstilfiber

Vi er overbeviste om, at tendensen er til fordel for fiber fremstillet af biomasse fra planter, såsom gran, fyr og bambus. Et godt eksempel er viskose, der i væsentlig grad har udviklets og forbedrets i de seneste år.